Specialist van de hoogbegaafdheidstelefoon

Afstemmen op de ander

"De behoeften van je kind vormen het uitgangspunt van de begeleiding. Ik speel hierop in en houd rekening met de opvattingen, overtuigingen, kwaliteiten en interesses. Het is essentieel dat je kind zich gezien en gehoord voelt in al zijn/haar eigenheid."

Ytien de Jong 

ECHA-specialist hoogbegaafdheid

Ik werk als zelfstandige waarbij ik hoogbegaafde kinderen en hun ouders individueel begeleid. Daarnaast geef ik les aan hoogbegaafden op verschillende locaties. 

Door de combinatie van verschillende werkzaamheden met (hoog)begaafde kinderen, zowel in als buiten het basisonderwijs, heb ik veel ervaring opgedaan in de begeleiding van kinderen en ouders. Daarnaast heb ik als moeder van twee hoogbegaafde dochters ook de andere kant ervaren. Dit heeft mij niet alleen geholpen om mij te verplaatsen in de belevingswereld van hoogbegaafde kinderen, maar ook in die van ouders. Door mijn ervaringen als ouder en begaafdheidsspecialist alsmede mijn vele gesprekken met ouders, merk ik dat er behoefte is aan iemand die met hen meedenkt in het contact met de basisschool en/of de opvoeding. Zo is het idee van de Hoogbegaafdheidstelefoon ontstaan.

Ik heb meer dan 20 jaar in het basisonderwijs gewerkt waar ik naast groepsleerkracht, verschillende rollen heb vervuld, zoals anti-pestcoördinator en coördinator van de Kanjertraining. Tevens ben ik begaafdheidsspecialist op een basisschool geweest, waar ik naast individuele begeleiding van begaafde kinderen, leerkrachten coachte en begaafdheidsbeleid schreef en implementeerde. Ook richtte ik mij op teamtrainingen over mindset, procesgericht onderwijs, begaafdheidsprofielen en leerstof op maat. 

Wil je meer weten over mijn visie op hoogbegaafdheid? Klik dan hier

 

Anderen over Ytien

Anja van der Velde, ECHA-specialist hoogbegaafdheid bij PCPO/Plusklas de Raket, Onderwijskundige i.o.

Ik heb Ytien leren kennen als een goede luisteraar en als iemand die veel (én de juiste) vragen stelt.
Op deze manier lukt het haar om al snel tot de kern van de zaak te komen en daarna tot een passende oplossing.

Verder is Ytien veelzijdig, creatief en heeft ze een schat aan kennis én ervaring op gebied van onderwijs in zijn algemeenheid én vooral op het gebied van onderwijs aan meer- en hoogbegaafden. Daarbij beschikt Ytien over relativeringsvermogen en gevoel voor humor.

https://plusklasderaket.nl

Anja van der Velde, ECHA-specialist hoogbegaafdheid bij PCPO/Plusklas de Raket, Onderwijskundige i.o.
Sacha Geerlings, Psycholoog NIP en ECHA-specialist hoogbegaafdheid

Ytien is een integere, gedreven adviseur en begeleider met expertise op het vlak van hoogbegaafdheid.

Ze bezit een grote mate van interpersoonlijke sensitiviteit en veel inzicht in groepsprocessen.
Ytien vindt het belangrijk om rekening te houden met de behoeftes en drijfveren van alle personen met wie zij werkt, zowel in alle vormen van samenwerkingsverbanden als in haar contact met cliënten.

www.sachageerlings.nl

Sacha Geerlings, Psycholoog NIP en ECHA-specialist hoogbegaafdheid
Jeanette Voogt, adjunct-directeur Sint-Jozefschool in Amsterdam

Ytien is een gepassioneerde begaafdheidsspecialist met hart voor kinderen die anders denken en doen.

www.sintjozefschoolamsterdam.nl

Jeanette Voogt, adjunct-directeur Sint-Jozefschool in Amsterdam
Moeder van 9-jarige dochter

Wij kunnen Ytien van harte aanbevelen! Heel prettige sparringpartner!

Moeder van 9-jarige dochter
Vader van 8-jarige zoon

Het gesprek heb ik als prettig ervaren. Wat me opviel is dat Ytien een goede luisteraar en een rustige spreker is die met concrete oplossingen voor situaties komt.

Vader van 8-jarige zoon
Moeder van 10-jarige zoon

Ytien heeft ons geholpen om het gesprek aan te gaan met de school van ons kind over zijn behoeftes. Wat wij zo prettig vonden, was hoe Ytien de situatie voor iedereen wist te verhelderen en de samenwerking tussen ouders en school juist beter te maken.

Moeder van 10-jarige zoon
Moeder van 7-jarige zoon
Ytien hielp ons begrijpen waarom we tegen bepaalde uitdagingen aanliepen met onze zoon, en gaf ons praktische tips die we meteen konden toepassen. Ze straalt rust en vertrouwen uit waardoor we de samenwerking als heel prettig hebben ervaren.
Moeder van 7-jarige zoon